RIBOLOVNI MARATON U SLOVENIJI

RIBOLOVNI MARATON U SLOVENIJI

Novosti, 26. lipnja 2023.

Dana 22/23. 06. 2023. godine sudjelovali smo na X. ribičkom maratonu u lovu ribe na plovak “Rače 2023” u organizaciji Policijskog športstog športskog društva Račka s jednim timom od tri člana i to Saša Komesarović, Željko Mijić i Željko Šiprak.
Poziv na turnir je poslan svim članovima putem interne komunikacije a prijavili su se gore navedeni za sudjelovanje.
Okupljanje natjecatelja je bilo na ribnjaku RD Rače u Račama s početkom u 08.00 sati uz zakusku i piće dobrodošlice, nakon čega je uslijedilo izvlačenje startnih pozicija, za IPA Šibenik je izvlačio Željko Mijić i naš klub smjestio na sunčanu poziciju br. “9” gdje smo skupili vitamina “D” za cijelu godinu.
Nakon izvlačenja startnih pozicija, svaki tim se uputio na svoju lokaciju i pripremanju ribičkih rekvizita do starta koji je započeo u 10 sati. Otvorenje ulova sa šaranom od 3,700 kg za naš tim je otvorio Željko Šiprak, a nedugo i Željko Mijić s ulovom amura od 9,450 kg koji je bio ujedno i najveći ulov na ovom X. turniru. Još jedna senzacija za naš klub se dogodila da je, konačno nakon višegodišnjeg negativnog trenda, “led probio” i član Saša Komesarović oko 01,10 sati ulovom šarana težine oko 1,5 kg, u tu čast za doručkom je otvoren i šampanjac.
Cijelu noć društvo su nam pravili komarci koji su nas i održavali budnima. Takmičenje je završilo u 8 sati nakon čega je krenulo vaganje i naš tim je ulovio ukupno 25,350 kg ribe i zauzeli 8. mjesto od ukupno 12 natjecateljskih ekipa. Od navedenih ekipa su sudjelovala još dva kluba iz IPA Hrvatske, a to su bili IPA Vukovar i IPA Karlovac koji su zauzeli mjesta iza nas. Nakon vaganja, dočekao nas je doručak uz proglašenje pobjednika i podjele pehara za prva tri mjesta ekipno, a osvojili su ih: 1. mjesto Sever SLB sa ulovom od 150,900 kg, 2. mjesto RD Rače s ulovom od 140,800 kg i 3. mjesto PŠD Račka s ulovom od 101,800 kg. Na žalost, nagrade za največu ribu nisu predviđene, kako je već ranije navedeno, tu bi nagradu odnio naš član Željko Mijić.
Po završetku proglašenja pobjednika, domaćinu je urućen prigodni poklon u ime kluba IPA Šibenik šalica sa klupskim grbom i ručno ukrašenom bocom s našim logom koji je izradila naša članica Neda Mijolović.
Nakon doručka i druženja s domaćinima i ostalim članovima, razmijenjeni su kontakt telefoni, e-mail adrese koji će nas pozvati i za iduća takmičenja.
Zahvaljujemo se domaćinu na pozivu i lijepo organiziranom natjecanju.

S.K.