IPA Šibenik na hodočašću u Međugorju 2024.

IPA Šibenik na hodočašću u Međugorju 2024.

Novosti, 19. ožujka 2024.

U subotu 16. ožujka 2024., a nakon malo podužeg perioda bez putovanja, Regionalni Klub IPA ŠIBENIK organizirao je jednodnevno hodočašće u Međugorje za članove Kluba, članove njihovih obitelji i prijatelje, a koji svi zajedno, u duhu IPA-e, činimo jednu lijepu i ugodnu zajednicu.

U hodočašću nam se pridružio i dodatno ga obogatio svojim vedrim duhom naš policijski kapelan don Darko Poljak koji je vodio molitveni dio.

Putovanje je započelo po planu u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, a osim nešto dužeg zastoja na prijelazu državne granice zbog čega smo stigli u Međugorje pred kraj svete mise koja se održavala na hrvatskom jeziku, nije bilo nikakvih problema.

Nakon mise uputili smo se na križni put na malo brdo ukazanja Djevice Marije majke Isusove. Volonteri Zajednice Cenacolo Međugorje po dogovoru su dočekali  našeg  Antonia i sa specijalnim nosilima za invalide

nosili ga cijeli križni put po teškom i krševitom putu, te im se i ovim putem svi zajedno zahvaljujemo jer svojim nesebičnim radom znatno doprinose i pomažu onim ljudima kojima je ovaj Božji dar hodanja na svojim nogama u potpunosti ili znatno uskraćen.

Po završetku križnog puta uputili smo se na ručak u pivnicu „Međugorje“ gdje smo se okrijepili uz ukusnu hranu, nakon čega je bilo i nešto malo vremena za „švrljanje“ po trgovinama i štandovima. Povratak kući je bio, kao i cijelo putovanje, veseo i opušten uz obilje smijeha i zabave i dogovaranja za slijedeća putovanja poput hodočašća, fakultativnih i tematskih putovanja.

I za kraj, još jednom, u ime Upravnog odbora RK IPA ŠIBENIK velika zahvala svim hodočasnicima, a posebno policijskom kapelanu PU šibensko-kninske don Darku Poljak koji je svojom duhovnošću i životnim humorom održavao vedru atmosferu putovanja.

Također veliko hvala našem vozaču Krešimiru Samac (ujedno i vlasniku autoprijevozničke tvrtke „Lifetime travel jdoo“) koji je cijelim putem vodio brigu o udobnoj vožnji naših hodočasnika.

Posebna zahvala Načelniku PU šibensko-kninske na odobrenju parkiranja limenih ljubimaca hodočasnika na parkingu prostora uprave.

Zaključili smo da nam fale ovakva putovanja i da više nećemo praviti tako duge pauze.

Neka vas svaki dan prati Božji blagoslov i pozdrav  svima uz poznatu krilaticu IPA-e

             Servo per Amikeco!

(SK)

Lektura (SF)