DINARA 2018

DINARA 2018

Novosti, 25. lipnja 2018.

IPA Šibensko-kninska je 23.06.2018 godine organizirala tradicionalnu planinarsku aktivnost za sve članove IPA pod nazivom “DINARA 2018”.

Na aktivnost su se odazvali pored članova iz IPA Šibensko-kninske i članovi iz IPA Istra i IPA Splitsko-dalmatinske dok na žalost članova iz drugih IPA klubova nije bilo, ali se nadamo da će iduće godine biti s nama.
Složeni meteo uvjeti pred organizaciju zadavali su nam malo glavobolje jer ipak Dinara nije planina koja oprašta greške zato smo pomno pratili vremensku prognozu ali i situaciju na planini. Iako su vremenski uvjeti 22.6 bili iznimno nepovoljni u večernjim satima je ipak došlo do promjene pa je definitivno odlučeno da se kreće prema planiranoj satnici.
U jutarnjim satima 23.6 planinarska ekspedicija se okupila u Kninu pa potom vozilima uputili u mjesto Kijevo, zaseok Glavaš odakle su pak nakon priprema i obveznog fotografiranja oko 06.30 sati planinari pod vodstvom Damira Maksimović krenuli prema kuli Glavaš a potom lagano prema planinskom skloništu “Drago Grubać” koji se nalazi na 1645 mnm. Nakon odmora slijedi nastavak prema najvišem vrhu Dinare i Republike Hrvatske “Sinjal” na 1831 mnm. Nakon osvajanja vrha, odmora, fotografiranja slijedi spuštanje prema Samaru gdje sudionike čekaju terenska vozila koja ih u pravom off-roadu spuštaju do planinarskog doma “Brezovac”.
Uz “vojnički grah” nastavljeno je druženje na domu gdje su sudionici razmjenjivali dojmove, prisjećali se prijašnjih ali i dogovarali slijedeće aktivnosti kako u planinarenju tako i druge aktivnosti interesantne članstvu IPA. Naravno šala i smjeh bili su obvezni dodatak pa su tako nakon razmjene poklona uručene prigodne nagrade najbržem penjaču ( IPA Splitsko-dalmatinska-Nediljko Cvitković ) kao i najsporijem ( IPA Istra – Ljubo Žaja ).
Ozbiljnijih ozljeda hvala bogu nije bilo osim možda pokojeg žulja jer ipak se radilo o ozbiljnom penjačkom podhvatu.
Dojmovi sudionika kako penjačkog dijela tako i off-road glase “Fenomenalno”, “zadivljujuće”, “kad ćemo ponovno”.
Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali pozivu, a pozivamo članove i drugih IPA Klubova da nam se pridruže na novom zajedničkom osvajanju najvišeg vrha RH koje će biti organizirano 2019 godine.

Također zahvaljujemo se NP Krka, Općini Civljane te Caffe “Bajan” na podršci za što kvalitetniju organizaciju planinarenja kao i našim članovima koji su svoje limene ljubimce stavili na raspolaganje za nezaboravnu off-road avanturu.

U foto-galeriji bit će nekoliko slika sa ekspedicije dok će ipak većina slika biti objavljena na facebook stranici našeg Kluba kao i profilima sudionika.