ULTRATRAIL DU MONT BLANC

ULTRATRAIL DU MONT BLANC

Novosti, 26. kolovoza 2016.

Atletska ekipa Regionalnog kluba IPA Šibensko-knninska u sastavu Damir i Radmila Maksimović nastupili su na svjetski poznatoj ultra trail utrci „Ultratrail du Mont Blanc“  od 24 do 29.8.2016. godine uz potporu Kluba ali i IPA Hrvatske sekcije.

Naši vrijedni atletičari su odrađivali utrke u Hrvatskoj marljivo prikuplljajući potrebne bodove za kandidaturu na ovoj trail utrci. Izvlačenjem sudionika tzv lutrija naši atletičari su uspjeli i registrirani su za CCC utrku što znači trčanje po divljini u ukupnoj dužini od 101 km, savladavanje visinske razlike od 1300 m ( start je na 1200 mnm, najviša točka preko koje se trči je na 2571mnm ), a na utrci nastupa 1900 natjecatelja.

Start utrke bio je 26.8. u 9.00 sati iz mjesta Courmayeur ( Italija ) sa ciljem u mjestu Chamonix (Švicarska).

Nabrijani za ostvarenje što boljeg rezultata pa i s nadom za stati na postolje naša ekipa krenula je držeći svoj tempo i prilično dobro je napredovala do oko 50-og kilometra kad se desilo nešto što niti jedan atletičar ne voli niti želi. Naša Radmila se ozlijedila odnosno ozlijedila je lijevi skočni zglob. Kolika je volja za sudjelovanjem bila da je nakon stavljanja bandaže Radmila nastavila utrku te pretrčala još 27 kilometara ali tad je bol bila prevelika i nažalost Radmila je morala odustati. Kako se radilo o noći, na nepoznatom terenu, naš Damir da bi pomogao svojoj sestri također odustaje od nastavka utrke te se upućuju prema prvoj pomoći organizatora.

Ovom prilikom moramo iskazati poštovanje i divljenje našim atletičarima jer trčati uz ozljedu i to 27 km vjerujem da nemože svatko.

Svojim nastupom na utrci naši članovi su na lijep i sportski način prezentirali ne samo matični IPA Klub već i sve članove IPA Hrvatske sekcije te vjerujemo da će nastupiti ponovno jer ova utrka je izazov za sve atletičare, a posebno maratonce.

Našoj Radmili želimo što brži oporavak a i jednom i drugom natjecatelju još puno utrka i naravno bodova.

Domagoj Repušić