Ultramaraton Šibenik – Knin “Oluja 95”

Ultramaraton Šibenik – Knin “Oluja 95”

Novosti, 05. kolovoza 2014.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja Regionalni klub IPA Šibensko-kninska organizirao je zajedno sa atletskim klubom Šibenik ultramaraton pod nazivom “ŠIBENIK – KNIN OLUJA 95” na koji se prijavilo 23 sudionika iz Šibenika, Zagreba, Slatine, Pule, Gospića, Krapine, Ivanić Grada i Križevaca i to: Damir Maksimović, Radmila Maksimović, Krste Latin, Frederik Levarda, Krivanj Krunoslav, Mladen Slavica, Horvat Nikola, Živković Damir, Puh Stjepan, Tutenov Pavo, Draksler Goran, Pelengić Nenad, Dolovski Darko, Čaušević Samir, Šverko Danijel, Ćosić Dragan, Pavletić Nenad, Križanović Marijan, Petranović Zvonimir, Hećimovič Joso, Milinković Josip i Skelin Mate. Uz atletcare sportaše, aktivne pripadnike policije i vojske, u utrci su sudjelovali i članovi policijskih i vojnih udruga iz navedenih gradova, redom hrvatski branitelji.

Maraton je organiziran kao memorijalni u znak sjećanja na poginule branitelje u domovinskom obrambenom ratu te nije bio natjecateljskog karaktera. Zanimljivost jest ta da je najstariji maratonac rođen 1937 godine te je uredno istrčao cijelu dionicu i pitao nas dal sad trčimo i nazad.

Start maratona bio je u Šibeniku u 05.00 sati te se kolona maratonaca kretala preko Bilica, Tromilje, Drniša do Knina u ukupnoj dužini 56 km. Dolazak u Knin bio je točno u 13.00 sati odnosno na središnji trg u Kninu gdje su maratonci dočekani pljeskom svih prisutnih, a također je iste pozdravio gosp. Damjanović predstavnik gradske uprave Knina. Kod spomenika odana je počast svim poginulim braniteljima, pripadnicima HV-a i MUP-a, par fotografija te su se sudionici zaputili prema osnovnoj školi gdje je od strane vlasti organiziran ručak za građane.

Najviše hvala svim volonterima i prijateljima ova dva kluba koji su sudjelovali u samoj organizaciji. Također hvala i svim športašima koji su se prijavili i sudjelovali te svojim činom pridonijeli da se i na ovaj način oda dužna počast svim hrvatskim braniteljima.