ULTRAMARATON ŠIBENIK-KNIN “OLUJA 95” – 2015

ULTRAMARATON ŠIBENIK-KNIN “OLUJA 95” – 2015

Novosti, 05. kolovoza 2015.

IPA HRVATSKA se preko svog Regionalnog klub IPA Šibensko-kninska kao nositelja aktivnosti i ove godine aktivno uključila u proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja organizacijom trećeg po redu ultramaratona pod nazivom “OLUJA 95”.

Ultramaraton je održan kao sastavni dio službenog državnog protokola proslave 20-te godišnjice vojno-redarstvene akcije “Oluja”. Maraton je organiziran kao memorijalni u znak sjećanja na dane ponosa i slave redarstvenih i vojnih postrojbi koje su sudjelovale u akciji “Oluja” i nije imao natjecateljski karakter.

Start maratona bio je u Šibeniku, simbolično u 05,00 sati (u vrijeme kad je prije 20 godina i započela akcija “Oluja”), a cilj u 56 kilometara udaljenom Kninu na središnjem trgu gdje su maratonci u 13,00 sati prema ranije utvrđenom protokolu, dočekani pljeskom svih prisutnih.

Na Trgu u Kninu kod spomenika odana je počast svim poginulim braniteljima, pripadnicima redarstvenih i vojnih postrojbi nakon čega je usljedio prijem u gradskoj upravi Knina.

Maraton je po jako toplom i sparnom vremenu istrčalo ukupno 19 maratonaca, članova IPA udruga, aktivnih pripadnika policije i vojske, te braniteljskih udruga iz Republike Hrvatske (Šibenika, Vodica, Drniša, Zagreba, Gospića, Krapine, Križevaca, Ivanić Grada) i Bosne i Hercegovine (Širokog Brijega).

Organizacija ultramaratona je prošla besprijekorno zahvaljujući vrijednim članovima RK IPA Šibensko-kninska koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji cijelog događaja te donacijama i volonterima iz raznih udruga, ustanova i tvrtki a posebna zahvala tvrtki “JAKO SPORT” iz Knina, PD “PROMINA” iz Drniša i Domu zdravlja Knin kao i pojedincima koji su puno učinili ali su zahtjevali da se njihova imena ne spominju jer im je sudjelovanje u ovoj organizaciji bila čast i ponos.

Damir Maksimović