Ultramaraton povodom Dana Domovinske zahvalnosti

Ultramaraton povodom Dana Domovinske zahvalnosti

Novosti, 05. kolovoza 2013.

U sklopu proslave Dana domovinske zahvalnosti i Dana pobjede, odnosno 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluja”, dana 05. kolovoza 2013. godine, u organizaciji policijskih, vojnih i braniteljskih udruga trčao se ultramaraton od Šibenika do Knina.

Učesnici ultramaratona su bili, pet „mladića raznih godina“ i jedna djevojka, prava atletičarka maratonka, s time da treba napomenuti da su „mladići“ svi redom bivši ili sadašnji policajci i vojnici i aktivni učesnici vojno-redarstvene akcije „Oluja“, među kojima ispred IPA sekcije Hrvatske, dopredsjednik IPA kluba Šibenik, Damir Maksimović i njegova sestra Radmila inače članica Atletskog kluba Šibenik .

Ultramaratonci su se okupili su se na startu u Šibeniku u 04,30 sati. Dogovoreno je da se trči ritmom koji će omogućiti i najsporijim u grupi (a tko su ti to nije ni bitno) da istrče cijelu dionicu zajedno sa svim učesnicima.

Uz pratnju dva automobila i podršku brojnih prolaznika na cesti Šibenik-Drniš-Knin koji su se od ranih jutarnjih sati vozili prema Kninu radi nazočnosti proslavi, učesnici ultramaratona su uz pljesak okupljenih dočekani u Kninu od predstavnika braniteljskih udruga u 09,55 sati nakon čega su se pridružili koloni branitelja koja se prema protokolu uputila na centralnu proslavu.

Nakon završetaka centralne proslave, učesnici ultramaratona, ugošćeni su od strane tajnika IPA kluba Šibenik, Domagoja Repušića i njegove supruge Vesne, gdje je nakon tuširanja, nastavljeno druženje u slavljeničkom raspoloženju.

Veliki pozdrav,

Damir Maksimović