SPORTOM PROTIV NASILJA – druženje u Zaboku

SPORTOM PROTIV NASILJA – druženje u Zaboku

Novosti, 16. lipnja 2012.

Članovi IPA Šibenik su na poziv kolega iz IPA Zabok 16. lipnja 2012.  sudjelovali  na međunarodnom sportskom turniru pod nazivom „Sportom protiv nasilja“ koji je održan  u čast 10-ete godišnjice IPA sekcije Hrvatske.

Održana su natjecanja u ekipnim sportovima: gađanje glinenih golubova – trap, lov ribe udicom na plovak, paintball-speedball te u pojedinačnim sportovima:  gađanje zračnom puškom, pikado i belot. Dvočlana šibenska ekipa krenula je put Zaboka, u subotu (16.06.) ujutro oko 5 sati iz Šibenika budući da je na zborno mjesto u prostorijama PU krapinsko-zagorske u Zaboku trebalo doći do 08,00 sati radi prijava za natjecanje.

U planu je bio odlazak tročlane ekipe (Damir, Radmila, Saša) zbog sudjelovanja u ekipnom sportu (paintball) ali kako je Saša otpao zbog obiteljskih razloga, plan je u hodu promijenjen i odlučeno je da se sudjeluje u pojedinačnim sportovima (zračna puška i pikado). Zahvaljujući „laganoj“ vožnji (i na kraju praznom rezervoaru auta) šibenska ekipa je među prvima stigla na zborno mjesto, tako da je bilo vremena i za kavu prije odlaska na sportska borilišta u 09,00 sati.

Među okupljenim „ipovcima“ bilo je puno poznatih i dragih kolega iz svih dijelova lijepe naše a i šire, najviše iz Zagreba, Međimurja, Zagorja, Slavonije, a sklopila su se i brojna nova poznanstva. Domaćini, predvođeni predsjednikom IPA Zabok, gospodinom Milanom Jakobovićem – Kobcem, na visini zadatka. Sva natjecanja su bila odlično organizirana, a natjecatelji vrhunski. I naša, šibenska ekipa nije prošla nezapaženo, dapače, osvojeno je treće mjesto u disciplini zračna puška za žene, dok je u pikadu je za nešto sitno bodova u zadnjem petom krugu utekla brončana medalja.

Nakon završetka natjecanja za sve učesnike osiguran je zajednički ručak (odličan domaći gulaš od divljači) u Lovačkom domu u Bezavini u blizini Velikog Trgovišća uz svirku poznatog zagorskog sastava „Crveni Lajbeki“do noći. Nakon noćenja u Pansionu „Zagi“ u Oroslavlju, usljedio je u nedjelju ujutro povratak šibenske ekipe kući, pune utisaka i dojmova. Još jednom, svaka čast organizatorima.

Damir Maksimović

Potpredsjednik kluba