Prijateljstvo iznad svega

Prijateljstvo iznad svega

Novosti, 18. rujna 2015.

18 rujan 2015 godine i nije neki poseban dan ako gledamo datum kao datum. Ipak za mene kao osobu i kao tajnika Regionalnog kluba IPA Šibensko-kninska i jest poseban dan jer sam tog dana bio sa svojim prijateljima na kavi.

Tog dana sam na poziv dragog prijatelja Kristijana Barać iz Livna ( BIH ) došao u Bosansko Grahovo do mjesta gdje radi u Graničnoj policiji BIH a nakon kratkog pozdrava pridružio nam se i nitko drugi doli predsjednik IPA Sekcije BIH gosp. Miro Sučić također dragi prijatelj pa smo sva trojica onako lagano otišli na druženje uz kavicu.

Naravno da se osim razgovora o obiteljskim prilikama i situacijama razgovaralo odnosno prisjetilo i početaka IPA-e u Bosni i Hercegovini i našim nastojanjima da se ideja IPA pokrene i u BIH. Da podsjetim čitatelje ovog članka radi se naime o tome da smo gosp. Jadran Škugor i moja malenkost ostvarili kontakte sa kolegama iz BIH i to upravo sa Kristijanom i Mirom te sa istima krenuli s idejom o učlanjenju u IPA a potom i osnivanju prvog IPA Kluba na teritoriju BIH. Zahvaljujući njihovoj susretljivosti a i našoj “upornosti” ideja IPA je zaživjela te je i formiran prvi IPA Klub u BIH kojem je prvi predsjednik bio Miro Sučić a tajnik Kristijan Barać. Naravno da svi zajedno nismo stali na tome nego smo nastojali širiti ideju IPA na cijelom teritoriju BIH a isto tako nastavili smo i proceduru oko formiranja IPA Sekcije BIH. Uz potporu Hrvatske sekcije u tome smo i uspjeli pa je u Sarajevu osnovana IPA Sekcija BIH a njen predsjednik je postao gosp. Miro Sučić.

Ja sam osobno uvjeren da će prijateljstvo koje je sklopljeno tih prvih dana trajati vječno.

No kako to inače biva, vrijeme brzo prođe, a i sama moja obiteljska situacija nije dozvoljavala dulji boravak van Knina pa se moralo krenuti nazad uz dogovor da se vidimo uskoro na novom druženju ali ovog puta u Kninu ili Šibeniku.

Domagoj Repušić