POSADIMO ZELENIJU BUDUĆNOST ZAJEDNO!

POSADIMO ZELENIJU BUDUĆNOST ZAJEDNO!

Novosti, 16. listopada 2022.

Danas, 16. listopada 2022. godine, članovi RK IPA Šibensko-kninska sudjelovali su u velikoj akciji pošumljavanja u Vodicama, na području saniranog deponija Leć, pod motom POSADIMO ZELENIJU BUDUĆNOST ZAJEDNO!
Akciju su organizirali članovi udruge Argonauta iz Murtera, uz podršku Grada Vodica i financijsku podršku korporacije P&G. Uz pomoć više od 80 volontera, predstavnika raznih udruga, (zanimljivo je napomenuti da se akciji priključilo 30ak međunarodnih volontera) posađeno je preko 500 sadnica bora, hrasta i čempresa.
Bilo je lijepo vidjeti kako složno rade djeca (među njima i mališani od 2-3 godine koji su se trudili pomoći, barem pomaknuti kamenčić koji smeta), njihovi nastavnici, roditelji, bake i djedovi. Bio je i jedan psić, kućni ljubimac, koji je, vidjevši da svi nešto otkopavaju i zakopavaju i sam krenuo zatrpavati sadnice.

Bili su tu i vatrogasci JVP i DVD Vodice koji su također pomogli, a osim toga bili su zaduženi nahraniti tu veselu i šaroliku družinu što su izvrsno učinili na opće zadovoljstvo (svaka čast roštilj majstoru 😋🥩🥓).
Članovi našeg Kluba (naš Edi Jurat-Đuma, Saša Komesarović sa sinovima i Silvana Funda s unukom) odazvali su se pozivu udruge Argonauta i zajedničkim snagama posadili poveći broj sadnica i pri tom se dobro zabavili, razgibali, uživali u predivnom danu, prirodi i dobrom društvu.
Ukratko, vrlo kvalitetno provedeno jutro.
U tih nekoliko sati možda ne izgleda da je učinjeno puno za prirodu (ali mi bi rekli “svaka mala naprid gura”), no nadamo se da smo svojim primjerom pokazali djeci koliko je potrebna briga o okolišu.
Veselimo se novim sličnim akcijama kojima ćemo se sigurno odazvati, a vjerujemo i sa većim brojem naših članova Kluba.

S.F.