OSVOJENO 3 MJESTO NA TURNIRU U LOMMEL, BELGIJA

OSVOJENO 3 MJESTO NA TURNIRU U LOMMEL, BELGIJA

Novosti, 27. studenoga 2011.

U vremenskom periodu od 21.11. do 24.11.2011.g., u mjestu Lommel, Belgija, održao se 17-i svjetski IPA kup policije u malom nogometu, futsal pravila, na kojem je sudjelovala i malonogometna ekipa IPA Šibenik.

Turnir u Lommelu je najveći svjetski turnir policije, te je na istome sudjelovalo 96 ekipa iz 33 zemlje. Od značajnijih imena svjetske klase mogu se navesti ekipe Brazila, Španjolske, Njemačke, Francuske i Italije, međutim sve ekipe dojmile su ekipe iz Saudijske Arabije, Konga i Djevičanskih otoka.

U kvalifikacijskim susretima prva dva dana natjecanja IPA Šibenik je ostvarila maksimalni učinak i pobjedila u svih sedam utakmica s gol razlikom 29:2 i sa 21 osvojenim bodom i bila jedina ekipa s 21 osvojenim bodom. Najzanimljivija utakmica skupine je bila pobjeda IPA Šibenik nad reprezentacijom Španjolske policije rezultatom 2:1, te time pokazali da je IPA Šibenik jedna od favorita turnira.

Daljnjim natjecanjem šesnaestine finala, ekipa IPA Šibenik došla je bez većih problema do polufinala, gdje su zaustavljeni od ekipe IPA Timisuaria (Rumunjska) boljim izvođenjem kaznenih udaraca pri rezultatu utakmice 0:0.

Za treće mjesto upečatljivo s 3:0 pobjeđena je i ekipa IPA Galati – Rumunjska, te tom pobjedom ekipa IPA Šibenik osvojila treće mjesto i pehar u trajnom vlasništvu.

Najbolji strijelac turnira je član ekipe IPA Šibenik, Dino Belakušić – Britva s 18 postignutih golova u 12 utakmica i trajnim peharom,dok je Dragan Radman iz iste ekipe proglašen najboljim igračem turnira po glasovima kepetana i voditelja klubova.

Osim 48 ekipa futsal kupa, učestvovalo je i 24 ekipe veterana, od kojih možemo izdvojiti naše susjede IPA Split koji su osvojili drugo mjesto, pehar i srebrne medalje, dok je ženska ekipa reprezentacije Francuske osvojila prvo mjesto u ženskom natjecanju od 14 ekipa.

. Za ekipu IPA Šibenik nastupali su vratar Goran Goreta, pomoćni vratar Renato Ostojić – Zemo, kapetan Dragan Žilić, Ivo Bulat, Mario Višić, Anđelko Orlović, Ivica Nakić, Dino Belakušić – Britva, Dragan Radman, Marijo Orlović, Mario Malada i trener-igrač  Bruno Marković.

Bruno Marković, IPA Šibenik

O sudjelovanju možete pročitati i u 24 sata !!!!

http://www.24sata.hr/nogomet/sibenski-policajci-cak-treci-na-svijetu-u-malom-nogometu-244133