ODRŽANO PLANINARSKO DRUŽENJE “DINARA 2012”

ODRŽANO PLANINARSKO DRUŽENJE “DINARA 2012”

Novosti, 08. lipnja 2012.

Regionalni klub IPA Šibensko-kninska je i ove godine pristupio organizaciji tradicionalnog planinarskog druženja za članove IPA iz Hrvatske, Slovenije i BIH pod nazivom „DINARA 2012“  za sve članove koji vole prirodu i šetnje planinama.

Cilj ovog druženja je kao i uvijek osvajanje najvećeg vrha Republike Hrvatske imenom Sinjal s visinom od 1831 m.

Na ovo planinarsko druženje osim članova kluba IPA Šibensko-kninska prijavili su se i članovi IPA Koroško iz Slovenije i IPA Zabok te IPA Virovitičko-podravska. Ukupno je u vremenskom periodu od 08.06.2012 do 10.06.2012 sudjelovalo 30 članova i prijatelja IPA-e.

Druženje je započelo 08.06.2012 godine okupljanjem svih prijavljenih sudionika oko 17 sati u Kninu odakle je organiziran prijevoz do lovačkog doma. Put je trajao oko sat vremena uz nezaobilazna stajanja jer pogled prema Kninu kao i ljepote planine ( predio Badanj, Podinarje ) oduzimaju dah.

Nakon dolaska u dom i smještaja uslijedila je večera i druženje. Sudionicima se obratio naš tajnik a ujedno i kao zamjenik glavnog tajnika Hrvatske sekcije pozdravio je sve nazočne i u ime predsjednika Hrvatske sekcije te zaželio dobar boravak i uspjeh u osvajanju vrha Hrvatske.

09.06.2012 godine nakon doručka uslijedile su pripreme za planinarski pothvat koji je započeo oko 09.00 sati kretanjem s pozicije Brezovac pa preko Dulera i Sedla do vrha Sinjal. Planinari dobro raspoloženi, a vremenske prilike na planini zadovoljavajuće ( nit hladno a nit prevruće ) krenuli su u ekspediciju pod vodstvom potpredsjednika našeg Kluba a ujedno i strastvenog planinara gosp. Damira Maksimović.  Vrh je osvojen nešto prije podne a za sve kojima je ovo prvo osvajanje vrha upriličeno je tradicionalno planinarsko „krštenje“  a ovog puta je bilo stvarno puno sudionika kojima je ovo prvo osvajanje Sinjala.

Povratak je uslijedio oko 12 sati uz kratke odmore jer ipak je dosta velika visinska razlika koju je trebalo savladati. Ovom prilikom moramo istaknuti gostoprimstvo koje nam je ukazao naš član Ante Bajan koji je sa svojom obitelji također bio na planini pozvavši sve sudionike na odmor i okrijepu.

Povratak u lovački dom bio je oko 15.00 sati gdje su u međuvremenu naša draga i neumorna Silvana Funda kao i naš dragi član Zlatko Čatipović uz pomoć Darka Funde, Ane Kmoniček i Ivane Jelenčić pripremili ručak uz nezaobilazni roštilj za već prilično umorne ali zadovoljne planinare, a nakon okrijepe i odmora zaigralo se i na balote gdje su članovi IPA Zabok, iako im je to prvi puta da igraju, pokazali dobru volju ali i znanje tako da je igra bila izuzetno napeta. Rezultat nije bitan već je bitno druženje koje je bilo na iznimnom nivou kao što i treba biti u IPA-i.

Nakon dobrodošlog odmora u nedjelju 10.06.2012 godine uslijedio je povratak s planine u grad Knin gdje su članovi IPA Zabok obišli područje Krčića odnosno izvora rijeke Krke kao i tvrđavu u Kninu.

Rastanak je naravno uvijek težak pa tako i ovaj put ali trebalo se krenuti svojim domovima a s obzirom da kolege imaju poprilično voziti rastanak je bio oko 12 sati uz nezaobilazno „Vidimo se i dogodine na ovom druženju“.

Koristim priliku zahvaliti se svim sudionicima na dolasku a posebno našim članovima u organizaciji koji su učinili da svi budu zadovoljni boravkom na planini.

Isto tako zahvaljujemo se PU Šibensko-kninskoj i načelniku PU gosp. Ivici Kostanić na potpori u organizaciji ovog planinarskog druženja, mesnici „Vajda“ iz Šibenika, pekari „Gega“ iz Knina te „Konzum“ poslovni centar Šibenik na podršci, te Lovnoj udruzi „Dinara“ koji su nam omogućili korištenje doma.

SERVO PER AMIKECO

Domagoj Repušić

tajnik