MEMORIJALNA UTRKA “TRI REDARSTVENIKA”

MEMORIJALNA UTRKA “TRI REDARSTVENIKA”

Novosti, 18. svibnja 2021.

Članovi Regionalnog kluba IPA Šibensko-Kninske, Damir i Radmila Maksimović kao predstavnici RK IPA, dana 16. svibnja 2021. godine sudjelovali su na memorijalnoj atletskoj utrci „Tri redarstvenika“ koja s

e trčala od Pakoštana do Biograda (ukupne dužine 7, km) u organizaciji Udruge dragovoljaca MUP-a i ZNG-a 90-91. i Atletskog saveza Zadarske županije.

Utrka je održana u počast trojici tragično poginulih redarstvenika PU Zadarske, Oliveru Pešiću, Marinku Adžiću Kapitanoviću i Ivanu Ćurkoviću koji su pod tragičnim okolnostima ubijeni 16. svibnja 1995. godine u Pakoštanima dok su obavljali službeni zadatak.

Start utrke je bio u centru Pakoštana sa početkom u 09,00 sati a cilj kod ulaza u zgradu PP Biograd u Biogradu.

U utrci su sudjelovali uz atletičare iz atletskih klubova i pripadnici civilne i vojne policije te članovi raznih udruga koji su aktivni u trčanju.

U povodu obilježavanja obljetnice tragične pogibije trojice hrvatskih redarstvenika, po završetku utrke i proglašenja najboljih te uručenja pehara, medalja i zahvalnica sudionicima, dostojanstveno je u krugu P

P Biograd otkriveno postavljeno spomen obilježje i ploča s imenima poginulih policajaca a sam objekt policijske postaje dobio je službeni naziv  „Centar hrvatskih redarstvenika Ivana Ćurkovića, Marinka Adžića-Kapitanovića i Olivera Pešića. Događaju su uz sudionike nazočili i državni tajnik Šime Mršić, biogradski gradonačelnik Ivan Knez, načelnik PP Biograd, Albert Šarin i brojni drugi.

Pobjednici utrke kod muškaraca su bili zlatni Ivan Pikunić, srebreni Željko Brkić i brončani Juraj Bilaver, a kod žena zlatna Radmila Maksimović, srebrena Jelena Barešić i brončana Matea Juričić. Član RK IPA šibensko-kninska, Damir Maksimović, zauzeo je ukupno osmo mjesto u konkurenciji muškaraca.

Veliki pozdrav,

Damir Maksimović