Međunarodna planinska utrka “Visočica 2012”

Novosti, 21. srpnja 2012.

Članovi IPA Sekcije Hrvatske, IPA kluba Šibensko-kninska,  su na poziv organizatora, u subotu 21. srpnja 2012. godine sudjelovali na međunarodnoj planinskoj utrci „Visočica 2012“, održanoj pod visokom pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Ministarstva obrane i oružanih snaga RH, Ličko-senjske županije i grada Gospića.

Na utrku kroz Nacionalni park Velebit bili su pozvani pripadnici oružanih snaga i policije NATO država i država iz regije.

Start utrke bio je u 10,00 sati u blizini sela Rizvanuša, na putu između Gospića i Karlobaga a cilj na planinskom vrhu Visočica (1619 m). Izuzetno tešku dionicu od 12,4 kilometra (visinske razlike od oko 1000m od starta do cilja, uz zadnjih 2,4 km po izuzetno strmom terenu ali uz prekrasan pogled) istrčalo je oko 200 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji, selekcija više država, od kojih su najbrojnije bile uz domaćine, selekciju RH, one iz oružanih snaga i policije, Mađarske, Slovenije, Srbije, Turske, Albanije, Crne Gore i Makedonije.

Među natjecateljima su iz IPA Kluba Šibenik sudjelovali u muškoj konkurenciji Damir Maksimović i Saša Komesarević. Nakon završetka utrke za sve natjecatelje, kao i brojne goste, bilo je organizirano druženje uz piće i lički gulaš prvo u pustolovno-izletničkom centru Rizvan nakon čega je u centru grada Gospića sa početkom u 17,00 sati održan svečani dio događaja uz uručenje medalja najboljim natjecateljima po kategorijama i u ekipnom poretku.

Medalje je uz predstavnike organizatora uručio izaslanik Predsjednika Republike, general Mladen Fuzul.

Članovi IPA Kluba Šibenik sa natjecanja su ponijeli uz srebrenu medalju Damira Maksimovića i puno lijepih utisaka a i sklopljenih novih prijateljstva pa i zahtjeva da se pomogne kolegama iz drugih zemalja u razvijanju IPA pokreta (konkretan zahtjev kolega iz Crne Gore i poziv na druženje u Podgoricu).