Lommel 2012

Lommel 2012

Novosti, 26. studenoga 2012.

Regionalni klub IPA ŠIBENIK, učestvovao je na svjetskom policijskom malonogometnom turniru „THE POLICIAN FUTSAL TOURNAMENTS 2012“ koji se održao u Lommelu, Belgija u kojem je učestvovalo 27 zemalja iz cijelog svijeta, od čega su posebnu pažnju privukle ekipe Kuwaita i DR Congo.

U vremenskom periodu od 26.11. do 30.11.2012.g. u Lommelu (Belgija) se održao sedamnaesti tradicionalni međunarodni policijski malonogometni turnir „THE POLICIAN FUTSAL TOURNAMENTS 2012“ u kojem je učestvovalo 72 ekipe.

IPA klub Šibenik učestvovao je u takozvanoj Silver Kup natjecanju, gdje je u svojoj skupini bila prva i ostvarila šest pobjeda i jedan nerješeni rezultat, sveukupnim omjerom golova 24:7. Nakon održanih kvalifikacija unutar skupina slijedile su eliminacijske utakmice, te je ekipa IPA Šibenik u osmini finala rezultatom 2:2, odigrala nerješeno s ekipom IPA Ankara, te nakon boljih izvođenja penala, pobjedili s 7:6.

Navedenom pobjedom, slijedila je četvrtina finala protiv prošlogodišnjeg pobjednika turnira IPA Pumorje-Slovenija, rezultatom 0:0, slijedili su penali kojom prigodom je ekipa IPA Pomurje bila bolja i pobjedila s rezultatom 3:2.

Ovim porazom, ekipa IPA Šibenik nije se plasirala u polufinale, međutim najboljim rezultatom na turniru osigurala je peto mjesto i trajni pehar.

Za napomenuti je, da je organizator turnira gospodin Marc Joos za sezonu 2014 godine, odlučio održati proljetni turnir na području Dalmacije, a jedna od opcija je u Šibeniku HTN Solaris ili u Zadru na Boriku. Naime, u mjesecu svibnju 2013.g., održat će se također svjetski turnir polcije u Milanu – Italija, gdje je ekipa IPA Šibenik pozvana od strane organizatora da učestvuje na turniru, što ćemo rado prihvatiti i odazvati se na turnir.

Za ekipu IPA Šibenik učestvovali su vratar Goran Goreta, Dino Belakušić, Bruno Marković, Dario Kelić, Ive Grgas Grando, Mario Višić, Dragan Protega i Frane Elez, trener Anđelko Orlović, tehnico Goran Jakovljević i Ivica Nakić.

Zahvaljujemo se svim sponzorima koji su materijalno-financijski omogućili odlazak malonogometne ekipe na ovaj turnir.

Zamjenik predsjednika Kluba
Bruno Marković