IZBOR U SVJETSKU ATLETSKU TRAIL ORGANIZACIJU ČLANA RK IPA ŠK

IZBOR U SVJETSKU ATLETSKU TRAIL ORGANIZACIJU ČLANA RK IPA ŠK

Novosti, 08. svibnja 2019.

Nakon održanih redovnih izbora na kojima se svake 4 godine tajnim glasovanjem između kandidiranih predstavnika nacionalnih saveza bira upravljačka struktura ITRA-e (International Trail Running Association) krovne svjetske atletske organizacije zadužene za ultra- trail trčanje u u IAAF (International Association of Athletics Federation) na listi zemalja za Europu sa potrebnim brojem glasova članica izabran je i predstavnik Hrvatske, Damir Maksimović , član RK IPA šibensko-kninska, koji je ovim izborom dobio četvorogodišnji mandat u tom tijelu. Prva Generalna skupština  ITR-e u novom sazivu održati će se 07. lipnja 2019.godine tijekom Svjetsko prvenstva u trailu u Portugalu u gradu Combra.

ITRA se brine o pravilima natjecanja, pravima atletičara u okviru svjetskog trail trčanja, certifikaciji trail utrka (više od 3.000 godišnje), bodovanju svih trail atletičara u svijetu (trenutno je u bazi više od 2.000.000 raznih rezultata od oko 912.000 različitih trkača), organizira svjetski kup Ultra Trail World Tour i Svjetska prvenstva te okuplja sve zainteresirane za razvoj trail trčanja u svijetu.

Damir Maksimović koji je u IPA Hrvatskoj Sekciji, potpredsjednik zadužen za sportske i kulturne manifestacije, licencirani je trener atletike, kao natjecatelj nastupao je atletskim disciplinama, polumaraton, maraton, ultramaraton te u planinskom i ultra-trail trčanju, dugogodišnji je član izvršnog odbora HUCIPT-a i član Komisije u Hrvatskom atletskom savezu zaduženom za vanstadionsku atletiku .