IPA Šibenik uspješna na Jahorina Ultra trail

IPA Šibenik uspješna na Jahorina Ultra trail

Novosti, 01. kolovoza 2015.

Na poziv RK IPA Sarajevo – Bosna i Hercegovina kao jednog od suorganizatora događaja, dvoje predstavnika IPA Hrvatske( iz RK IPA Šibensko-kninska, Radmila i Damir Maksimović) sudjelovalo je na prvom međunarodnom izdanju Jahorina Ultra Traila, natjecanju u kojem su u planinskom trčanju uz atletičare profesionalce sudjelovali i atletičari profesionalci i rekreativci iz raznih zemalja svijeta koji su inače pripadnici policijskih i vojnih postrojbi odnosno profesionalnih udruga policije i vojske svojih zemalja.

Na Jakorina Ultra Trailu je nastupilo ukupno 291 natjecatelja iz 14 zemalja svijeta (Austrije, Njemačke, Mađarske, Španjolske, Rusije, Poljske, Slovenije, Češke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Nepala).

Predstavnica IPA Hrvatske, Radmila Maksimović, u cilj je utrčala kao treća u apsolutnoj konkurenciji žena naj trail utrci dužine 51 kilometar i za IPA Hrvatsku osigurala međunarodnu medalju brončanog sjaja, dok je Damir Maksimović u cilj utrčao kao 20 u apsolutnoj konkurenciji muškaraca. Pobjednik kod muškaraca na 51 kilometar bio je španjolac, Yil Igor a kod žena slovenka Marijeta Gomilšak.

Start utrke ukupne visinske razlike 2100 metara, bio je na Romaniji a cilj na vrhu Jahorine u Olimpijskom centru gdje je i održana svečanost proglašenja najboljih.

Damir Maksimović