IPA ŠIBENIK NA STRELJAŠTVU U STOBREČU

IPA ŠIBENIK NA STRELJAŠTVU U STOBREČU

Novosti, 06. svibnja 2018.

Regionalni klub IPA Šibensko-kninska na poziv kolega IPA Splitsko-dalmatinske sudjelovao je na streljačkom natjecanju organiziranom u Stobreču.
Iako je na ovu aktivnost planiran odlazak streljačke ekipe koja je bila i u Vrbovcu, nažalost zbog poslovnih obveza dva člana nisu bila u mogućnosti ali u tim su se priključila dva nova člana ( a ujedno novi u IPA ) tako da je naš Klub u Stobreču bio u sastavu Domagoj Repušić, Ivica Pekas, Igor Milković i Kristijan Kovačević.
Na natjecanju koje je započelo oko 10 sati nastupilo je 25 timova iz Hrvatske, BIH, Crne Gore, Slovačke, Češke i Njemačke. Od timova iz Hrvatske svoj nastup su odradili timovi iz Šibenika, Istre, Međimurja, Slavonskog Broda, Like te naravno kluba domaćina kao i streljačka sekcija Policijske akademije MUP-a RH.
Ukupno 12 staza za ispucanje, veliki broj timova te je naša ekipa imala ispucavanja u trećoj grupi odnosno kao 34, 35 i 36.
Nakon probnih hitaca gađalo se u kvalifikacijama na kružnu metu udaljenu 10m a nakon kvalifikacija slijedeća meta bila je silueta na 25m.
S obzirom na to da smo došli pripremljeni, utrenirani sa priličnim brojem ispucanih metaka, pokazali smo vrhunsko znanje i mirnu ruku te smo, u iznimno jakoj konkurenciji, na kraju turnira zauzeli odlično 17 mjesto ( od 25 ). Naravno, ekipa IPA Šibensko-kninska dobila je usmeni poziv za sudjelovanje na turniru u organizaciji IPA Županije zapadno-hercegovačke koji će se održati u rujnu u Grudama ( BIH ).
Iako je se radilo o sportskom natjecanju gdje su rezultati bitni ipak moto IPA “Služiti kroz prijateljstvo” je bitniji pa smo tako tijekom natjecanja a i kasnije obnovili neka ranije ostvarena prijateljstva te ostvarili i nova prijateljstva među članovima.
Zahvaljujemo se IPA Splitsko-dalmatinskoj na odličnoj organizaciji i veselimo se daljnjoj suradnji na zajedničkim aktivnostima.
D.R.