IPA ŠIBENIK NA SKUPŠTINI SEKCIJE BIH

IPA ŠIBENIK NA SKUPŠTINI SEKCIJE BIH

Novosti, 13. svibnja 2017.

Na poziv gospode Mire Sučića predsjednika IPA Sekcije BIH i Tina Krivića predsjednika Regionalnog kluba IPA HBŽ izaslanstvo Regionalnog kluba IPA Šibensko-kninska u sastavu Domagoj Repušić i Saša Komesarović sudjelovali u u svečanom dijelu sjednice skupštine IPA sekcije Bosne i Hercegovine dana 13.5.2017 godine, a koja se održala u Livnu.

Osim članova IPA Šibensko-kninske kao gosti na skupštini bili su i predstavnici IPA Splitsko-dalmatinske predvođeni predsjednikom Slobodanom Marendićem, a također u ime Hrvatske sekcije u svojstvu izaslanika predsjednika sekcije bio je nazočan potpredsjednik sekcije Damir Maksimović. Osim navedenih kao gosti na skupštini bile su i delegacije iz Slovenije, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Nakon intoniranja himni BIH i IPA predsjednik Sučić predstavio je rad IPA Sekcije BIH od osnutka do danas te istaknuo da je ove godine obljetnica 10 godina od osnivanja prvog IPA kluba u BIH i to IPA Hercegbosanske županije/kantona. Istaknuo je da je Klub osnovan zahvaljujući inicijativi kolega iz IPA Šibensko-kninske i to gosp. Jadrana Škugor i Domagoja Repušić. Video prezentacijom svi nazočni su upoznati o aktivnostima odnosno kronologiji napretka IPA-e u BIH od prvog Kluba do danas.

Po završetku prezentacije aktivnosti nazočnima su se obratili pozdravnim govorima gradonačelnik Livna te direktor policije MUP-a Livno nakon čega su uslijedile razmjene poklona. Ovom prilikom našem tajniku uručena je Zahvalnica kao i našem Klubu za inicijativu o osnivanju IPA HBŽ.

Poslije ručka uslijedio je kulturno-izletnički program za sve sudionike skupštine pa je tako upriličen obilazak franjevačkog samostana te obilazak muzeja u sklopu samostana i izložbe Gabrijela Jurkića. Sudionici su od strane stručnog vodića upoznati s poviješću livanjskog kraja. Nakon samostana gostima je prezentirana još jedna atrakcija livanjskog kraja a to su divlji konji koji slobodno lutaju krajem i to između Livna i Šuice odnosno Kupresa. Uspjeli smo ih pronaći nakon poduže terenske vožnje a krdo koje smo pronašli oduševilo je sve sudionike izleta. Naravno obavezno fotografiranje za uspomenu a nakon toga povratak u Livno, osvježenje te svečana večera upriličena u blizini hotela „Park“. Uz dvočlani bend te podršku ženske klape „Dinara“, delikatese i odličan štimung zabava je potrajala do kasnih noćnih odnosno rano jutarnjih sati. Hitovi su se nizali jedan za drugim a ni sami sudionici nisu zaostajali za profesionalnim bendom tako da je sve bilo vrhunski.

Zahvaljujemo gospodi Miru Sučić i Tinu Krivić na pozivu na ovo druženje i prisjećanje onih naših zajedničkih vremena kad je IPA došla u BIH te započela svoj razvoj u ovoj lijepoj zemlji.

Domagoj Repušić, IPA Šibensko-kninska