IPA Šibenik na Košenjaku ( Slovenija )

IPA Šibenik na Košenjaku ( Slovenija )

Novosti, 19. svibnja 2012.

Članovi našeg Kluba su na poziv kolega iz IPA kluba Koroška iz Slovenije i ove godine  sudjelovali su na međunarodnom  planinarskom pohodu u Sloveniji koje je završeno zajedničkim usponom  na vrh Košenjak (slovenski naziv) odnosno Huhnerkogel (njemački naziv), visok 1522m a koji predstavlja planinsku granicu između Republike Slovenije i Austrije.
Ove godine ekipi šibenskih „ipovaca“-planinara pridružilo se i 5 članova prijateljskog IPA kluba Zabok.
Pored sportskog dijela tijekom druženja razmjenjivala su se iskustva pripadnika graničnih policija susjednih zemalja posebno s naglaskom na skori ulazak RH u EU. Hrvatsku ekipu predvodio je policijski inspektor Damir Maksimović iz Šibenika.
Svi učesnici pohoda pozvani su u ime IPA kluba iz Šibenika da od 08. do 10. lipnja 2012. godine dođu kao dragi gosti na 3. međunarodni uspon na najviši planinarski vrh u Hrvatskoj koji se nalazi na Dinari, Sinjal (1831 m).
Mnogi su ostali iznenađeni podatkom  da se u Republici Hrvatskoj najveći planinski vrh nalazi upravo na području Županije Šibensko-kninske koja nije samo turistička destinacija vezana za more nego i  vrlo atraktivna destinacija planinskog turizma.
Damir Maksimović
potpredsjednik Kluba