IPA ŠIBENIK i IPA ZABOK na Mosoru

IPA ŠIBENIK i IPA ZABOK na Mosoru

Novosti, 16. travnja 2014.

Članovi Regionalnog kluba IPA Šibensko-kninske, planinarske sekcije, dana 16. travnja 2014. godine organizirali su za drage prijatelje, članove IPA Zabok, jednodnevno planinarenje po Mosoru.

Po dogovoru članovi iz Šibenika su se ujutro oko 08,00 sati sastali sa 5 članova IPA Zabok na ulazu u mjesto Klis odakle se od takozvanog „Grla Klis“ planinarskom markacijom prema planu trebalo krenulo na uspon na Mosor.

Nakon jutarnje kave u podnožju tvrđave Klis ekipa predvođena planinarskim vodičem Damirom Maksimovićem počela je sa usponom. Usprkos jakoj buri, čija je jačina varirala od olujne do orkanske, hrabra, Dalmatinsko-Zagorska, ekipa uspješno je savladala uspon po kršu od Klisa do Debelog Brda i dalje što hrptom, što ispod hrpta, došla do Planinarskog Doma Girometa ispod vrha Vickov Stup.

Zbog orkanske bure umjesto planiranog cilja i spuštanja nakon vrha Kozik u mjesto Gate kod Omiša, ovaj put planinarenje je završeno spuštanjem u mjesto Sitno Gornje oko 16,00 sati. Iz Sitnog Gornjeg, lokalnim autobusom ekipa se odvezla do Splita, a nakon toga i drugim autobusom od kolodvora do polazne točke u Klisu.

Rastanak je završio dogovorom da se organizira još jedan zajednički uspon na Mosor sa usponom na vrh Kozik i spuštanjem na Gate kod Omiša.

SERVO PER AMIKECO

Veliki pozdrav,

Damir Maksimović