DINARA 2019

DINARA 2019

Novosti, 09. lipnja 2019.

Još jedna aktivnost našeg Regionalnog kluba na zadovoljstvo svih prisutnih uspješno je odrađena.

Naime, i ove godine sukladno Programu rada naš klub organizirao je jednodnevno planinarsko druženje s ciljem osvajanja najvišeg vrha Republike Hrvatske Sinjal ( 1831 mnm ).

Osim članova našeg Kluba na ovogodišnje planinarenje odazvali su se članovi IPA Međimurje predvođeni predsjednikom kluba Darkom Dragičevićem i članovi IPA Primorsko-goranske predvođeni članom kluba Edijem Bećirovićem.

Vremenski uvjeti ove godine na Dinari povoljni ( temperatura do 33 C, vedro… ), vodič Damir Maksimović iznimno motiviran ( kao i uvijek ) pristigla ekipa planinara spremna…

Polazimo iz Knina do mjesta Kijevo, zaseok Glavaš odakle i službeno kreće uspon. Zajednička fotka a onda naš Damir daje upute i krećemo.

Kula Glavaš… izvor…sklonište Grubać te napokon cilj pred nama. Oko 13.00 sati umorni osvajamo najviši vrh. Oduševljenje svih jer ipak je bilo naporno po suncu i vrućini ali cilj je ostvaren. Obavezan odmor i fotografiranje a nakon toga spuštanje prema predjelu Samar i Duler a potom i dolazak do planinarskog doma Brezovac. Od Dulera do Brezovca napokon hladovina ( prekrasna šuma ) a na Brezovcu okrjepa uz vojnički grah te piće.

Nakon okrjepe i odmora još jedna avantura ovog puta offroad vožnja sa Brezovca do Knina. Joško, Josip, Ante i Branko sve majstor do majstora.. nakon sat vremena dolazak u Knin te obvezna putna 😊 uz pozdrave i obećanje za dogodine opet na vrh Dinare.

Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali pozivu, a pozivamo članove i drugih IPA Klubova da nam se pridruže na novom zajedničkom osvajanju najvišeg vrha RH koje će biti organizirano 2020 godine.

Također zahvaljujemo se Gradu Kninu, Općini Civljane, Lovnoj udruzi Dinara te Caffe “Bajan” na podršci za što kvalitetniju organizaciju planinarenja a posebno našim članovima koji su svoje limene ljubimce stavili na raspolaganje za nezaboravnu off-road avanturu.

Interesantan podatak da su do sada na planinarenju sudjelovali slijedeći klubovi: IPA Koroška ( Slovenija ), IPA Istra, IPA Osječko-baranjska, IPA Splitsko-dalmatinska, IPA Hrvatsko Zagorje,IPA Međimurje te IPA Primorsko-goranska.