„DA SE NE ZABORAVI“ – MASLENICA 2013.

„DA SE NE ZABORAVI“ – MASLENICA 2013.

Novosti, 19. siječnja 2013.

U sklopu brojnih događaja obilježavanja 20 godina vojno-redarstvene akcije “Maslenica”, dana 19.01.2013. godine s početkom u 12,30 sati održana je memorijalna   atletska utrka pod motom “Da se ne zaboravi”- Maslenica 2013. simbolične dužine 20 kilometara.

Po izuzetno hladnom vremenu, utrku su završila 34 atletičara iz Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita, Gospića i susjedne Bosne i Hercegovine a među njima i član IPA Sekcije Hrvatske, IPA kluba Šibenik, Damir Maksimović, koji je u cilj u Novigradu utrčao kao petoplasirani.

Start utrke bio je u Maslenici (stari most), trčalo se u pravcu Posedarje – Paljuv, sa ciljem u Novigradu, gdje su atletičare dočekali uz mještane i visoke uzvanike iz državnog i vojnog vrha, brojni branitelji koji su sudjelovali u oslobađanju Maslenice 1993. godine.

Atletičarima je bilo posebno emotivan ulazak u cilj nakon 20 km uz gromoglasno navijanje pripadnika gardijskih i policijskih postrojba ( posebno su se isticali splitski „Pauci“, slavonske „Kune“, riječke „Ajkule“) iz cijele Hrvatske koji su sa nekoliko autobusa došli sudjelovati u proslavi čime je još jednom simbolično spojen jug i sjever lijepe naše.

Veliki pozdrav,

Damir Maksimović