Božićno putovanje “Advent u Beču 2011”

Novosti, 18. prosinca 2011.

Regionalni klub IPA Šibensko-kninska između ostalih svojih aktivnosti za svoje članove organizira jedno do dva putovanja tijekom godine, a ove godine je u adventsko vrijeme u suradnji sa turističkom agencijom “Slaptours” iz Šibenika bio organiziran odlazak u Beč odnosno kako smo mi to putovanje nazvali “Advent u Beču 2011”.
Na put se krenulo dana 16.12.2011 godine i to iz Knina u 20.30 te iz Šibenika u 22.00 sati. Moramo priznati da smo ( barem većina sudionika putovanja ) prije putovanja dobro prostudirali vremensku prognozu koja se ovog puta pokazala iznimno točnom ( svaka čast meterolozima ) pa smo tako imali dosta “zanimljivih” situacija od kiše, olujnih vjetrova, snijega a po dolasku u Austriju vrijeme se skroz popravilo.
Na granici Hrvatske i Slovenije nije bilo puno čekanja jer smo ipak granicu prešli oko 4 sata ujutro, a u Graz smo došli oko 6 te smo uz kavicu i doručak u samoj blizini Graza pomalo se budili jer ipak je vožnja trajala cijelu noć. Sukladno predviđenom “hodogramu” zadržali smo se u nezaobilaznom shopingu u Grazu sve do oko 11.00 sati. Moramo istaknuti da nam se u Siersbergu ( gdje su poznati centri ) pridružio i dugogodišnji prijatelj našeg Kluba gosp. Ernst Rammel predsjednik Regionalnog kluba IPA Graz-okolica koji je iako u službi pronašao vremena malo se družiti sa članovima našeg Kluba a isto tako i ispratiti nas u 11.00 sati kada smo krenuli za Beč.
U Beč smo stigli oko 13.30 sati kada nas odmah u centru grada preuzima gđa. Anja Haupftheld lokalni turistički vodič a koja je inače rodom iz Hrvatske te nam je do skoro 17.00 sati bila na raspolaganju pokazujući i objašnjavajući nam sve objekte i ljepote grada Beča.
Nakon smještaja u hotel i večere ponovno smo u autobusu ovog puta radi povratka u grad i obilaska božićnih sajmova koji su i inače dosta posjećeni od samih austrijanaca ali i svih “stranaca” koji su te dane u Beču. Tako smo imali prilike vidjeti i autobuse iz svih djelova naše lijepe Hrvatske kao i susjedne BIH. Na sajmovima smo bili do 22.30 sati kada je uslijedio povratak u hotel i noćenje.
18.12.2011. godine nakon doručka zaputili smo se u obilazak nezaobilazne ljetne rezidencije Habzburgovaca “Schonbrunn” dvorca gdje smo se zadržali do 13.00 sati obilazeći kako sam dvorac tako i prelijepe vrtove i druge objekte ali i sajam koji se nalazi unutar samog kompleksa.
Na našu žalost oko 13.00 sati već pomalo umorni i iscrpljeni zaputili smo se prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja a na naša odredišta dolazimo u kasnim večernjim odnosno noćnim satima.

Ovim putem zahvaljujemo se svima a posebno gosp. Ernstu Rammel koji je uspio pronaći vremena susresti se sa nama.

Domagoj Repušić
tajnik