Biciklistički maraton “Da se ne zaboravi”

Biciklistički maraton “Da se ne zaboravi”

Novosti, 15. rujna 2021.

Tog 7.9.2021 godine IPA Šibensko-kninska bila je domaćin članovima IPA Međimurje i Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora-podružnica Varaždin koji su u spomen na 185 policijskih službenika PU Varaždinske ( tada je Čakovec bio te PU ) koji su dana 11.09.1991 godine upućeni na smjenu u Vukovar organizirali i provode biciklistički maraton od Dubrovnika do Vukovara pod nazivom „Da se ne zaboravi“.

Oko 15.00 sati hrabri biciklisti ( njih 6 ) i pratnjom Darko Dragičević i Dario Srnec pristigli su u Knin kao cilju treće etape ovog Maratona te smo se svi zajedno odmah zaputili do izvora rijeke Krke na kratki predah a potom i do spomenika „Oluja 95“ kao cilju etape gdje smo zajedno IPA Šibensko-kninska, IPA Međimurje i HDLSKL položili vijenac i zapalili svijeće za sve poginule i ubijene policijske službenike MUP-a RH u domovinskom ratu ali i sve preminule policijske službenike nakon domovinskog rata.

Nakon smještaja i prijeko potrebnog odmora uslijedila je večera i druženje na kninskoj tvrđavi a potom i zasluženi odmor i prijeko potreban san kako bi se prikupila snaga za iduću etapu od Knina do Korenice.

Polazak za Korenicu uslijedio je oko 08.00 sati dana 8.9.2021 a izaslanstvo je pozdravio i zaželio uspjeh kninski gradonačelnik gosp. Marijo Ćaćić na čemu smo mu iznimno zahvalni.

Napomena da se maraton održava povodom policijske smjene koja je upućena u Vukovar 1991 godine odnosno 185 policijskih službenika PU Varaždinske od kojih je 21 policijski službenik poginuo u obrani Vukovara, 66 ih je ranjeno a 119 zarobljeno padom grada te su odvedeni u srpske koncentracijske logore u kojima su mnogi proveli od 20 do 249 dana. 4 policijska službenika i dalje se vode kao nestali.

D.R.