4. MEMORIJALNI ULTRAMARATON “OLUJA 95”

4. MEMORIJALNI ULTRAMARATON “OLUJA 95”

Novosti, 05. kolovoza 2016.

4. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ŠIBENIK-KNIN

“OLUJA 95”

U sklopu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana Hrvatskih branitelja, odnosno 21. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluja”, dana 05. kolovoza 2016. godine, u organizaciji kluba IPA Šibensko-kninske i Atletskog kluba Šibenik, trčao se tradicionalni, četvrti po redu memorijalni ultramaraton od Šibenika do Knina pod nazivom „OLUJA 95“.

Sudionici ultramaratona su bili, deset „mladića raznih godina“ i jedna pripadnica ljepšeg spola., s time da treba napomenuti da su „mladići“ svi redom bivši ili sadašnji policajci i vojnici i aktivni učesnici vojno-redarstvene akcije „Oluja“,  članovi IPA kluba, braniteljskih i vojnih udruga, aktivni maratonci.

Ultramaratonci su se okupili na startu u Šibeniku u 05,00 sati. Dogovoreno je da se trči ritmom koji će omogućiti i najsporijim u grupi (a tko su ti to nije ni bitno) da istrče cijelu dionicu zajedno sa svim učesnicima.

Uz pratnju dva automobila i podršku brojnih prolaznika na cesti Šibenik-Drniš-Knin koji su se od ranih jutarnjih sati vozili prema Kninu radi nazočnosti proslavi, sudionici ultramaratona su uz pljesak okupljenih građana dočekani u Kninu od predstavnika Grada Knina, IPA i braniteljskih udruga te su zapalili svijeću za sve heroje Domovinskog rata ispred centralnog spomenika na Trgu u Kninu.

Koristimo priliku i zahvaljujemo se svima koji su pomogli da se ovaj memorijalni ultramaraton uspješno održi.

Veliki pozdrav,

Damir Maksimović